Producent
Cena
-
od
do
Herbata marcepanowa
Uwielbiasz marcepan? Nie wyobrażasz sobie wieczora bez kubka z ciepłą herbatą? Okazuje się, że możesz połączyć te dwie przyjemności i zasmakować w oryginalnym produkcie, jakim jest herbata marcepanowa. Napój dostępny w dwóch smakach rozgrzeje Cię w najzimniejszą, jesienną noc! U nas masz gwarancję 100-procentowej oryginalności. W naszej herbacie nie znajdziesz podróbek słodkiego przysmaku, takich jak parcepan, archipan czy keszupan.
Herbata marcepanowa- smaki
Każde opakowanie herbaty o smaku marcepanu zawiera 20 torebek. Jednym z dostępnych wariantów jest klasyczna, czarna herbata, a druga opcja to rooibos. Ma ona łagodny, miodowy smak, a także czerwoną barwę. Nie posiada kofeiny, dlatego mogą spożywać ją wszyscy- dzieci, kobiety w ciąży, dorośli i osoby w podeszłym wieku. Udowodniono nawet, że rooibos pomaga w zasypianiu, więc jest polecany tym, którzy mają problemy ze snem. Nasza herbata marcepanowa jest dobra dla każdego- dostępne dwa warianty pokochają wszystkie osoby, które kochają ten migdałowy wyrób.
Niederegger- producent marcepanu
Nasze herbaty o smaku marcepanu produkowane są przez firmę Niederegger, która może poszczycić się światową renomą. Jej działalność zaczęła się ponad 200 lat temu, co sprawia, że do dzisiaj zaufały jej tysiące klientów. Jesteśmy jedynym polskim importerem tej wyjątkowej marki pochodzącej z Niemiec. To w naszym sklepie możecie zasmakować niezwykłych marcepanowych wyrobów Niedereggera, które od lat zachwycają klientów. Ten flagowy produkt ma swoją siedzibę w Lübeck, gdzie firmową kawiarnię chętnie odwiedzają turyści.
Jak powstaje marcepan?
Ten elegancki dodatek można znaleźć w deserach, pralinach, batonach, a także naszej herbacie. Czy zastanawialiście się jednak, jak powstaje marcepan? Są to po prostu migdały zmielone z cukrem. Często do masy dodaje się olejki smakowe. Z łatwością można przyrządzić ten słodki przysmak w domu. Potrzebujesz do tego tylko cukier puder, mielone migdały i drobny cukier, które wsypujemy do ubitych jajek z solą i sokiem cytryny. Gdy wszystko razem połączymy i ubijemy, należy zagnieść masę i odstawić na dwie godziny. Możemy dodać olejki, aby podkreślić smak migdałów, jednak nie jest to konieczne.
trunek, ale także doskonała propozycja na prezent. Każdy miłośnik słodyczy ucieszy się z herbaty o smaku marcepanu. Mikołajki i Gwiazdka to tylko niektóre z okazji, podczas których można komuś podarować ten niecodzienny produkt.
Herbata jest najpopularniejszym napojem spożywanym na całym świecie. Pijemy ją niezależnie od okazji i do każdego dania. Jednak osoby, które są przyzwyczajone do smaku popularnych herbat dostępnych w marketach, nie mogą uwierzyć, że prawdziwy ekskluzywny napar może być aż tak wyjątkowy w smaku. Ogólnodostępne produkty są często pozbawione głębokiego aromatu, a pomiędzy ich rodzajami ciężko doszukiwać się znaczących różnic. W przypadku herbat luksusowych jest inaczej.
Tradycja z Dalekiego Wschodu o wyjątkowy smaku marcepana
Za obecność herbaty na naszych stołach podziękować możemy Chińczykom. To właśnie w ich kraju znaleziono pierwsze zapiski dotyczące całego procesu parzenia i odpowiedniego podawania naparu. Historyczne ryciny pochodzą z V w. przed naszą erą. Podejrzewa się, że już wtedy zdawano sobie sprawę z jej leczniczych właściwości. Z Chin napój trafił do Japonii, w której to do dziś istnieje specjalny rytuał parzenia i ceremonia towarzysząca piciu herbaty. To tam znaleźli ją europejscy podróżnicy, dzięki czemu dotarła na Stary Kontynent. Najpierw zakochali się w niej Brytyjczycy, jednak w XVIII w. była obecna już we wszystkich dworach Europy. W Polakach miłość do herbaty rozbudził Stanisław August Poniatowski, a uczucie to z powodzeniem trwa do dzisiaj. Trzeba jednak zdawać sobie sprawę z tego, że tylko prestiżowe herbaty mają nadal związek z tymi naparami spożywanymi przez naszych przodków. Nie zawierają one bowiem chemicznych ulepszaczy smaku i koloru, co w przypadku zwykłych marek jest niestety wykorzystywane nader często.
Właściwości zdrowotne herbaty
Popularność herbaty i jej długoletnia tradycja picia nie wzięła się tylko z zamiłowania do jej smaku. Napój ten wykazuje wiele właściwości prozdrowotnych i udowodniono, że społeczeństwa regularnie spożywające napar żyją dłużej i rzadziej występują u nich groźne choroby. Główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest katechina, czyli związek występujący w liściach herbacianych. Ma ona silne działanie przeciwzapalne, co w konsekwencji prowadzi do zmniejszenia ryzyka pojawienia się groźnych schorzeń, w tym nowotworów czy osłabienia układu krążenia.
Dodatkowo herbata pozytywnie wpływa na funkcjonowanie mózgu. Pobudza, mobilizuje do działania, poprawia samopoczucie, uspokaja, a nawet jest w stanie wspomóc rehabilitację po wylewie. Regularnie picie herbaty obniża ciśnienie i powoduje spadek poziomu cholesterolu, jest więc idealnym wyborem dla osób na diecie lub borykających się z cukrzycą.
Herbata jest dobrym źródłem przeciwutleniaczy, dlatego wspomaga system odpornościowy oraz ogranicza starzenie komórek. Działanie to maksymalizuje także obecność polifenoli. Wykazano, że cząstki te hamują rozwój nowotworów, a także chronią tkanki przed uszkodzeniami i patologicznymi zmianami.