Producent
Cena
-
od
do
Czekolady i bombonierki |
Podobno istnieją na świecie ludzie, który nie lubią czekolady. Podobno. Trudno jest to sobie wyobrazić, tym bardziej jeśli kiedykolwiek miało się szczęście skosztować tradycyjnych wyrobów marki Hachez. Do dziś powstają one bowiem w niezmienionej recepturze od ponad 100 lat, a ich twórcą był człowiek o niespotykanym wcześniej wyczuciu estetyki i smaku.
Historia marki Hachez
Przedsiębiorstwo Hachez powstało już pod koniec XIX w. w Bremie. Stworzenie firmy produkującej czekoladę było marzeniem wyjątkowego wizjonera Josepha Emila Hachez. Był to człowiek niezwykle utalentowany, a jego pomysły na pewno wyprzedzały epokę, w jakiej przyszło mu żyć. W 1980 roku opracował kilkanaście szczegółowych receptur wytwarzania czekolad z różnymi dodatkami, bombonierek czy innych znakomitych słodyczy. Do dziś cukiernicy Hachez korzystają właśnie z jego autorskich przepisów, a nawet najznakomitszy mistrzowie czekolady nie mają zamiaru zmieniać w nich żadnych proporcji.
Od samego początku firma Hachez była przedsiębiorstwem rodzinnym. Każda osoba bliska Josephowi mogła znaleźć w niej pracę. Dzięki takiemu podejściu Hachez nigdy nie trafiło w ręce ludzi spoza rodziny. Nadal stanowi własność tego wyjątkowego rodu, a ludzie tworzący przedsiębiorstwo są gwarancją jego rzetelności oraz wysokiego poziomu wykonywanych zleceń.
Jakość produktów Hachez
Czekolady Hachez stały się synonimem do produktów luksusowych o najwyższej jakości. Sekretem firmy są wykorzystywane przez nią składniki. W przeciwieństwie do większości popularnych marek nie korzysta się tu z najprostszych i najtańszych rozwiązań. Każda dostawa jest dokładnie analizowana i poddana testom jakości. Wszystko po to, by w ręce klienta zawsze trafiał wyrób najlepszy, ekskluzywny. Jak zatem powstają czekolady Hachez?
Hachez wykorzystuje wyłącznie najszlachetniejsze odmiany kakao z rejonów najlepszych upraw z całego świata, jak również ma dostęp do 3% światowych unikalnych zbiorów ziarna kakaowego. Wydobywanie smaku i aromatu ziaren trwa powoli i jest długotrwałym procesem. Ziarna mieli się bardzo dokładnie na granulki o średnicy od 0,0010 do 0,0014 mm! Są one dodatkowo ogrzewane, a pełne uszlachetnienie aromatu oraz doskonalenie aksamitności i subtelności konsystencji czekolady uzyskuje się dzięki 72-godzinnemu procesowi zachodzącego w tzw. konszy. Czekolada stanowi podstawę pracy cukierników, a nie maszyn – w Hachez każda tabliczka czy porcja przygotowywana jest ręcznie. Dodatki również wybierane są bardzo skrupulatnie i stosowane są wyłącznie naturalne składniki o doskonałej jakości, np. oryginalna wanilia burbońska.
Luksus na wyciągnięcie ręki
Czekolady Hachez są z powodzeniem dystrybuowane w Ameryce Północnej, Europie, Azji oraz w strefach wolnocłowych. Stacjonarne sklepy powstają jednak tylko w takich miejscach, które są w stanie pokreślić wyjątkowość i ekskluzywność towarów. Czekolady Hachez często goszczą na elitarnych galach i konferencjach, są ulubionymi słodyczami wielu gwiazd czy naukowców. Są więc nie tylko rarytasem dla podniebienia, ale także przepustką do luksusowego świata.